Hoppa över navigeringen, gå direkt till innehåll.
Start /

Helpdesk är stängd 28-29 augusti

Helpdesk för Sjukresor är stängd onsdagen den 28 och torsdagen den 29 augusti. Det innebär att vår supporttelefon inte är bemannad och vi kommer inte hantera de tillstånd för sjukresa som kommer in via våra tillståndsformulär. Vet ni om att era patienter har behov av att resa under denna period så vänligen skicka in tillståndsunderlaget senast tisdagen den 27 augusti klockan 15.

Behöver er patient åka inom perioden vi har stängt gäller nedanstående hantering. För överflyttningsresor vänligen kontakta patientens hemlandsting.

Ni som har behörighet i sjukresesystemet kan registrera tillstånd för sjukresa som vanligt för patienter folkbokförda i Stockholms län och asylsökande. Beställningscentraler och Resegarantin har öppet som vanligt.

Resa med taxi

Patienter som har behov att åka sjukresa med taxi kan boka och lägga ut pengar för en privat taxi med valfritt taxibolag. Patienten sparar taxikvittot och skickar in det till oss i original tillsammans med tillstånd från er för att få ersättning i efterskott. Ni fyller i formulär Tillstånd för ersättning av redan utförd resa. Utomlänspatienter skickar ersättningskraven till sitt hemlandsting.

Resa med rullstolstaxi/specialfordon

Patienter som ska åka med specialfordon och inte kan vänta på att sjukresesystemet kommer igång igen kan ringa till Rullstolstaxi och lägga ut pengar för kostnaden. Patienten sparar taxikvittot och skickar in det till oss i original tillsammans med tillstånd för ersättning i efterskott från er. Ni fyller i formulär Tillstånd för ersättning av redan utförd resa. Utomlänspatienter skickar ersättningskraven till sitt hemlandsting.

Vid beställning måste det anges om transportrullstol behövs dvs. om patienten inte har egen rullstol. Om trappklättrare behövs ska det också uppges vid beställning. För närvarande kan Rullstolstaxi bokas hos nedanstående leverantörer.

Samtrans 08 1200 1200
Taxi Kurir 08 30 00 03
Sverigetaxi 08 287 515
Ekerö Taxi 08 560 315 00
Haninge & Nynäshamns taxi 08 741 11 11
Sirius 08 745 33 01
Södertälje Taxi 08 554 20 510


Varför har Sjukresor stängt?

Sektion Färdtjänst, Trafikförvaltningen, har en tvådagarskonferens för kompetensutveckling och fortbildning.

Helpdesk har öppet enligt ordinarie tider fredagen den 30 augusti igen. Då hanteras tillstånd och mejl som kommit in till oss.