Hoppa över navigeringen, gå direkt till innehåll.
Start /

Idag fredag 24 april stänger Helpdesk kl 12

Idag fredag den 24 april stänger Helpdesk klockan 12. Det innebär att vi inte kommer hantera de tillstånd för sjukresa som kommer in via tillståndsformulär på eftermiddagen. Mejl besvaras som vanligt under hela dagen fram till klockan 16. 

Vet ni om att era patienter har behov av att resa under denna period så vänligen skicka in tillståndsunderlaget senast klockan 11 idag på förmiddag. 

Behöver er patient åka inom perioden vi har stängt gäller nedanstående hantering. För överflyttningsresor vänligen kontakta patientens hemlandsting.

Ni som har behörighet i sjukresesystemet kan registrera tillstånd för sjukresa som vanligt för patienter folkbokförda i Stockholms län och asylsökande. Beställningscentraler och Resegarantin har öppet som vanligt.

Resa med taxi

Patienter som har behov att åka sjukresa med taxi kan boka och lägga ut pengar för en privat taxi med valfritt taxibolag. Patienten sparar taxikvittot och skickar in det till oss i original tillsammans med tillstånd från er för att få ersättning i efterskott. Ni fyller i formulär Tillstånd för ersättning av redan utförd resa >>. Utomlänspatienter skickar ersättningskraven till sitt hemlandsting.

Resa med rullstolstaxi/specialfordon

Patienter som ska åka med specialfordon och inte kan vänta på att sjukresesystemet kommer igång igen kan ringa till Rullstolstaxi och lägga ut pengar för kostnaden. Patienten sparar taxikvittot och skickar in det till oss i original tillsammans med tillstånd för ersättning i efterskott från er. Ni fyller i formulär Tillstånd för ersättning av redan utförd resa >>. Utomlänspatienter skickar ersättningskraven till sitt hemlandsting.

Vid beställning måste det anges om transportrullstol behövs dvs. om patienten inte har egen rullstol. Om trappklättrare behövs ska det också uppges vid beställning. För närvarande kan Rullstolstaxi bokas hos nedanstående leverantörer.

Samtrans 08-1200 1200
Sirius 08-745 33 01
Sverigetaxi 08-28 75 15
Taxi Kurir 08-30 00 03
Haninge & Nynäshamns taxi 08-741 11 11
Södertälje Taxi 08-554 20 510